Знаем ли как да обичаме себе си?

1

Когато се научим да обичаме себе си, ще съумеем да направим първата голяма крачка към духовния мир или да постигнем т.нар. нирвана.

Когато хората започнат да се обичат, все  повече с всеки изминал ден, животът им започва да се променя невероятно и то в положителна посока. Тези, които успеят да преоткрият собственото си Аз, се чувстват изключително добре. Получават всичко, което желаят – мечтаната работа, парите, които вечно недостигат, взаимоотношенията с околните започват да се изглаждат, оздравяват от лоши болести…Изпълнени са с любов, която започват да даряват на себе си и на околните.

Да обичаш себе си, не означава да си егоист. Това означава да се преоткриеш, да знаеш, че винаги можеш да се справиш, без значение какво ще ти поднесе съдбата, да знаеш кой си и на какво си способен. Да спреш да се тревожиш за злободневните ежедневни проблеми, да знаеш, че имаш невероятна сила, дадената ти от Вселената. Ти си уникален и неповторим, даряваш на света цялата си любов, без да искаш нищо в замяна…

За да започнеш да обичаш себе си, на първо място трябва да си простиш и да се приемеш такъв какъвто си. Да не се срамуваш от това, което си. Ти си човек и е напълно естествено да имаш и добри и лоши страни. Приеми всичките си качества и продължи напред. Това е най-големия дар, който може да получиш. Нямаш идея какви неподозирани способности имаш, само трябва да ги откриеш. Защото в момента те са заключени с много катинари, пътят до тях е трънлив и труден, но като ги намериш няма да съжаляваш.

Затова пак повтарям,  не е егоистично да обичаме себе си. Тази любов ще те изчисти, ще ти даде възможност, обичайки себе си да започнеш да обичаш и другите. Любовта е огромна благодарност. Трябва  да си благодарен, че те има на този свят, че дишаш и можеш да се наслаждаваш на уникалността на природата, че имаш къде да живееш, че имаш работа, че си здрав. Колкото повече обич даваш, толкова повече ще получаваш.

Безусловната любов никога не поставя условия и затова може да се разпространи като светкавица. Щом даваш, но подсъзнателно искаш нещо в замяна, плановете ти ще бъдат обречени на провал. Затова трябва да се промениш и да поемеш  по дългия път на духовното израстване.

Може би си чувал, че ние сме в разгара на огромна индивидуална и глобална промяна. Не само хората, но и цялата планета е на път да премине в друго измерение, където ще царуват доброто и любовта, а лошите емоции и внушения, като гняв, яд, злоба, завист и други, ще останат в историята. Всички ние сме деца на нашата планета и трябва да направим крачката към духовното изцеление, за да можем да й помогнем, когато има нужда от нас. Трябва да се научим да вярваме и обичаме себе си, околните и не на последно място, когато има нужда да се обединим, за да не изчезне нашия дом, обвит в прегръдката на гняв и злоба.

Нашият живот е това, което сами си направим. Ако не си готов да се промениш и да се заобичаш днес, няма да го направиш и утре, защото винаги ще търсиш извинение, че не вярваш в себе си. Няма да го направиш и след 10 години, поради същата причина. Днес е деня, в който  можеш да обичаш себе си напълно без никакви очаквания.

Любовта е нещо, което можем да изберем, по същия начин, както  избираме да живеем с гняв или омраза и тъга. Можем да изберем да простим на някого, който ни е наранил и да започнем всичко на чисто. Можем да изберем да бъдем благодарни за това, което имаме. Можем да изберем да бъдем хора или зверове в човешка кожа. Този избор  винаги е вътре в нас!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!