ZAGADKATA.INFO

Don't Worry, Be Happy! Или как да постигнем всичко, което искаме.

Той ме приема за даденост – съвети за справяне

Той ме приема за даденост – съвети за справяне

Щом четеш тази статия, значи имаш нужда от помощ. И си осъзнала, че той гледа на теб като на вещ, с която е свикнал, но не му дава сърце да я изхвърли. Няма да ти давам признаци за това. Явно интуицията ти вече ти е казала, че има проблем, щом като търсиш решение. С две думи – няма внимание, няма нежност, секс по задължение, не те вижда, въпреки че си до него.

Чувстваш се отхвърлена и недооценена. Не страдай. Това явление се наблюдава в 95% от дългите връзки. Естествено е, при брак от 26 години, тръпката да е някъде другаде. Ако за малко видиш нещата през неговите очи, ще разбереш, че тази апатия и него го гони. Но, понеже мъжете са от друга планета, те не анализират защо е така. Просто търсят инстинктивно нещо интересно където и да е. Но, ние жените сме различни. Затова ще ти дам няколко съвета за справяне с положението. Пък може и да успееш да подлудиш мъжа си.

1. Научи се да казваш „НЕ“.

Много често правим неща за някой, а реално ги ненавиждаме, само за да угодим на партньора. А, се указва, че угодия няма. И той пак си прави каквото му е кеф, а ти плачеш тихо през нощта. Стига прави компромиси със себе си.

2. Общувай с него.

Говорете, обсъждайте нещата, кажи му как е минал денят ти. Попитай го как е минал неговия. Бъдете една идея по-свързани. Бъди инициаторът, пък той може и да отвърне.

3. Разкажи му за своите нужди.

Не се притеснявай да го помолиш да направи нещо за теб. Твоите нужди са толкова важни, колкото и неговите. Седнете и поговорете кой от какво има нужда, за да се чувствате удобно в тази връзка. И двамата.

4. Постави ясни граници.

Има неща, които не са ти приятни или противоречат на твоята ценностна система. Сподели ги с него. Дай му са разбере, че не трябва да прекачва тези граници.

5. Когато те разтрои с поведение или думи, кажи му.

Не си трай! Защото, ако не вземеш мерки, той ще те наранява отново и отново, а може и въобще да не осъзнава какво прави и как се чувстваш ти.

6. Срещай се с приятели отвреме на време.

Отдели си един ден през седмицата за собствени мероприятия, задължително да са без него. Ако си вечната лепка за него и никъде не ходиш без негова милост, тогава си му омръзнала до втръсване. Дай му време да му залипсваш, за да може да оцени колко е хубаво, когато си до него. Така, че дори и да нямаш с кого да излезеш, намери нещо. Запиши се на курс, танци, плуване, рисуване, готварсво, каквото и да е. Просто започни да се виждаш и с други хора.

7. Започни да обръщаш внимание на себе си.

Изхвърли разтеглените пуловери, които  са ти толкова удобни. Купи си нещо ново и сексапилно. Не казвам да си купиш еротична нощница и да започнеш да ходиш на работа с нея. Едни ластични слим дънки и една блуза по тялото ще свършат перфектна работа. Купи си хубаво бельо. Смени си прическата, отиди на спа масаж. И спри да му пускаш съощения от рода на „Скъпи отивам на фитнес. Обичам те. Ще се върна еди кога си.“ За Бога, бъди една идея по-загадъчна. Кажи му, че си се записала на фитнес, в понеделник и петък, от 17 ч до 19 ч. Казала си му веднъж, като не е разбрал, си е негова работа. Да е слушал.

Дори и да не постигнеш нищо и положението да си остане същото, ще започнеш да се чувстваш добре като се погледнеш в огледалото. А като ти самата се харесваш и другите ще те харесат. Дали скъпия или някой друг…

8. Поработи върху самочувствието си.

Не забравяй, че мъжете обичат уверени жени. Колкото по-голяма самоувереност имаш, толкова по-добре ще можеш да се справяш с предизвикателствата и да намериш вярното решение. Запомни само едно – не го преследвай. Ако той иска да бъде с теб, ще бъде. Ако искрата не е угаснала напълно, огънят ще лумне отново. Ако не – всеки по пътя си, заедно или поотделно.

admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *