Ако си порежете пръста, раната зараства сама. След няколко дни дори няма да помните кой пръст е пострадал. Организмът ни е създаден така, че да може да се възстанови сам. При определени условия започват да протичат оздравителните процеси в тялото. Това, че нещо ви боли или имате някакво неразположение означава, че тялото дава сигнал, че има нещо, което не е наред. В повечето случаи това са негативните мисли, емоции и внушения, които ни съпътстват почти през целия ни живот. Много рядко мислим положително и поради тази причина често боледуваме. Лошото е, че в последно време негативизмът е пуснал дълбоки корени в съзнанието ни и това води до тежки и нелечими заболявания.

Нашето съзнание е програмирано още от най-ранна детска възраст. Обикновено родителите ни казват кое е добро  за нас и кое е лошо. Тези „добри” внушения в повечето случаи водят до една психо-соматична болка. Много често малките деца се оплакват от болки в стомаха, около пъпчето. Това е признак, че детето иска внимание. То не е сигурно в себе си и винаги иска да има на разположение някой, на който може да разчита.

618x346

Тялото и духа са неразривно свързани. Винаги, когато душата страда, страда и тялото. Всички болести, дори и най-лошите в началото са били само едни лоши емоции. Всеки психолог първо търси причината в немателиалната сфера, защото психогенния фактор е от изключително значение. Терапевтите прилагат комбинирани техники с правилно дишане и поведенческа терапия, които да накарат пациентите да започнат да мислят положително. Но преди да се предприеме каквото и да е лечение, трябва да видим какво предизвиква негативните чувства. Това може да са страхове, обида, нерешимост и други, които са потискани с години. В последствие те се превръщат в доста по-силни емоции, като завист, злоба, яд, гняв. Колкото повече изпадаме в безпомощно състояние и се страхуваме  да предприемем каквото и да е, защото просто нямаме сили, толкова по-голям е рискът да се разболеем и то много сериозно. Вселената по този начин ни наказва за бездействието ни, за това че не обичаме нито себе си, нито другите. Не случайно древните  техники като йога наблягат на хармонията и постигането на душевен мир. Било то чрез правилно дишане, медитация и други способи. Целта на всичко е да простим на себе си, да престанем да чувстваме вина, яд, гняв и да започнем да даряваме любов, без да очакваме нищо в замяна. Съдбата ни кара настойчиво да обърнем посоката и променим изцяло живота и мисленето си. Само тогава ще сме здрави и щастливи.

Според Лиз Хей всяка болка и заболяване е свързана с определена негативна емоция. Колкото по-голяма и трайна е емоцията, толкова по-силно и продължително е страданието на човек.  Човешкото тяло е съчетание от органи, тъкани и енергия. Когато тази енергия не е добра, първоначално изпадаме в депресия, стряскаме се от нерешените проблеми, гневни сме. В общи линии винаги първа страда психиката. Когато тези самовнушения започнат да взимат връх, тогава идват и физическите проблеми, които в началото са леки и едвам забележими. С течение на времето те стават все по-силни и плашещи. Докато в един момент имунната ни система отказва да се подчинява и спира естествените възстановителни процеси на организма. В резултат, на което се сдобиваме с тежко автоимунно заболяване, хормонален дисбаланс, който води до сериозни промени в почти всички органи и системи в тялото и не на последно място – рак.

543186_477384918949384_1138904157_n

Така, че скъпи приятели, ако искате да сте здрави, трябва да можете да превърнете яд и гняв в радост, а обидата и безпомощността – в щастие. Само, когато съумеете да постигнете това, ще имате идеално здраве. Ще излекувате и нелечимите заболявания. Разбира се, този път е дълъг и труден, но не е невъзможен. Стига само да искате да се промените, Съдбата ще намери начин да ви помогне. Но, знайте че без усилия, няма да постигнете много.

Вие как мислите, можете ли да се справите със своята болест?

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!