Дневникът: Къде е ключът от щастието или защо не мога да реша проблемите си?

04.04.2017

Всеки проблем има решение и ние много често се натъкваме на отговора, който ни трябва. Но, не можем да продължим. Нещо ни възпира. Или ни се струва, че идеята не е достатъчно добра, за да постигнем това, което желаем, в резултат на това моментално я отхвърляме или… Приемаме я с въодушевление, правим си план какви действия да извършим, за да се реализира, правим го усърдно няколко дни, понякога седмица или месец, но резултат няма. И целта отива в кошчето – отново.

А ние сме разбити психически, че не можем да се справим. Страховете се увеличават, стресът пак взима връх и пак се връщаме в омагьосания кръг. Страхът идва от нерешения проблем, а проблемът продължава да ни тормози и така до безкрай.

Защо се получава така? Дали целта, към която се стремим е правилната? Дали трябва да се стремим само към материалното или по-добре да търсим някаква положителна емоция в поставената цел? Кое е по-важно за мотивацията и да можем да продължим напред – удовлетворението, което ще ни достави извършването на дадено действие или крайната цел, например получаването на пари?

Къде е ключът за щастието?
Отговорът е очевиден. Ежедневието ни е пълно с липси – нямаме достатъчно пари, за да изкараме до следващата заплата, в работата се чувстваме недооценени. Не можем да се развиваме. Искаме да живеем нормално, но не можем, защото имаме липси. Запълването им е нашата цел. Не можем да ги осъществим и пропадаме все по-дълбоко. Страховете се засилват и никакво положително мислене не може да ни извади от това състояние. Отново изпадаме в същото безпомощно състояние…

И пак идва тревожността. Нищо не можем да направим както трябва. Парите пак са на ръба, едвам оцеляваме…КАК ДА ПРОДЪЛЖИМ НАПРЕД? КАК ДА РЕШИМ ПРОБЛЕМИТЕ СИ?
Със сигурност някое наше качество ни изиграва лоши шеги при изпълнението на целите ни. А, как искаме да се отдадем на това, което ни харесва… Но, не можем, защото например липсата на пари ни кара да забравим за всичко и да се стремим да ги осигурим от някаква допълнителна дейност. Но, тази допълнителна работа ни изтисква още повече.

Не стига, че едва издържаме 8 часа на работното си място, а и вечер като се приберем започваме отново със следващата досада. А пари пак няма. Защото колкото повече работим, толкова повече се увеличават разходите. Точно сте се зарадвали, че сте си докарали една сума, с която да запълните месечната дупка в бюджета и изведнъж се оказва, че тази сума трябва да отиде за неотложни нужди за здравето на някой от семейството, та дори и това да е кучето. И накрая какво се получава, хем изпитахте невероятната досада да правите нещо, което ви отегчава, хем пак сте в познатата ситуация – без пари и със още по-големи заеми.

Имате някаква идея за допълнителен доход от собствен бизнес, търговия на дребно…Но и той не върви. Отникъде няма светлина. И какво правите? Тъгувате, стресирате се и накрая се сдобивате с един куп болести, реални колкото и липсата на пари.

Защо не върви вашата търговия? Защото имате и липса на знания. А те се набавят, като започнете да посещавате съответен курс. Но, нямате възможност да го направите, защото нямате достатъчно пари. Поради същата причина не можете и да си позволите и реклама на магазина. Четете в интернет, но там информацията е толкова, колкото да ви зарибят да посетите след това курс. И пак се озовавате в омагьосания кръг. Няма спасение! Или има…

Следва: Дневникът: Прави това, което обичаш!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!