Как да имаме всичко, което пожелаем

Какво може да направи силата на мисълта?

Какво може да направи силата на мисълта?

 

Силата на мисълта е умение, което всички ние можем да овладеем.  Как с  нейна помощ  можем да се излекуваме, да станем богати, да решим проблемите си?

Много хора се чудят как да се справят с едно или друго налегнало ги страдание, без значение дали е физическо или психическо. Но, много от тях не знаят, че притежават най-голямата сила вътре в себе си и тя е тяхното подсъзнание. Поговорката „Здрав дух, в здраво тяло” не е случайна. Само, когато имаме връзка със своята истинска същност и успеем да живеем в хармония със себе си, ще можем да се радваме на добро здраве и успехи във всяко начинание.

Джон Кехау в своята книга „Подсъзнанието може всичко” казва, че ”… където и да отидем, каквото и да правим, нашите мисли творят обкръжаваща ни действителност…”, без значение дали се отнася за здраве, пари, отношения с партньора или децата, нова работа. В общи линии със силата на мисълта или овладяването на подсъзнанието ще намерим  решение на всякакви проблеми.

1878199

От малки сме отгледани с определени норми и утвърждения, които родителите ни са ни налагали. А, те от своя страна са получили своето „възпитание” от своите родители… И така до безкрай.

Нямате идея колко мощен заряд има Подсъзнанието и какво може да направи силата на мисълта.

Ще ви дам един пример: Болни сте, лекарите предлагат тежка коремна операция, но не дават някакви гаранции, че нещата ще се оправят. Това, което мислят да направят е да изрежат голяма част от детеродните ви органи.  Не са сигурни какво ще последва по-нататък, дали образуванието няма да се появи отново, дали ако е злокачествено, няма да има разсейки, дали последващия хормонален дисбаланс ще ви подейства добре. Много въпроси и нито един отговор. Когато ги попитате какво ще режат, те отговарят, че като ви отворят ще решат. Вие сте в паника, не знаете какво да предприемете. Но, има нещо което поддържа духа ви и то е жаждата за живот. Започвате да търсите алтернативни методи, но за съжаление, нито един не действа както трябва. И накрая вече нищо, не ви остава, освен да се доверите на себе си и да пробвате да се излекувате със собствената си мисъл. Да, знам звучи доста налудничаво, но май е единствения изход от положението. Знаете само едно е то е, че Искате да живеете! Знаете, че моментът за напускане на този свят още не е дошъл.

За тези, които са невярващи по рождение ще кажа, че мислите ни са плод на невроните в мозъка. От своя страна те задействат нервна и ендокринна система. В горния пример, колкото повече притеснения, страхове, съмнения заради нерешени проблеми имате, толкова повече те влияят на органите и системите в тялото ви. Проблемите са от сорта на финансов недоимък, деца със сериозни проблеми, неразбирателство от страна на партньора, стаени в душата ви обида, гняв, безпомощност и др.

Научно е доказано, че всички тези отрицателни емоции и внушения увеличават адреналина и кортизола, които са хормоните на стреса и съответно намаляват дейността на серотонин и мелатонин, който се грижат за нашето щастие и спокойствие. Разбира се при тази ситуация, имунната система е сериозно засегната, защото тя предимно се влияе от добрите хормони на щастието и в един момент просто спира да се грижи за тялото ви и се обръща срещу него. В резултат вече страдате не само от депресивно състояние, а и вече тялото ви е сериозно засегнато. Имайте предвид, че това е последния статии на депресията. По-нататък започва едно непрестанно ходене по лекари, докато накрая разберете, че се въртите в един омагьосан кръг.

И така, започвате да мислите как да решите проблемите си или да оздравеете. Щом четете тази статия, значи вече сте решили да направите коренна промяна и да е изкачите по стълбата на своето духовно израстване и да продължите напред като един нов човек…

Как да развием силата на мисълта, която да  ни помага за осъществяване на желанията ни?

Има много методи.

На първо място е да разберете как работи Вашето подсъзнание. Не говоря за Съзнанието, то е дейност на ума ви и на външния свят, с който сте свързани. Това са всички ваши убеждения, мисли и действията породени от тях. Подсъзнанието е най-мощната сила, която е вътре във вас. Трябва да разберете и проумеете тази сила, като се довелите на своята Интуиция.

Авторът, който ме накара да тръгна по пътя на духовното развитие, Джон Кехоу казва, че…” Напредвайки в изучаването на силите на подсъзнанието, ще се научите да развивате и концентрирате вашите мисли, усилвайки по този начин тяхната мощ. На този етап на вас ви е нужно просто да осъзнаете, че мислите ви притежават собствена сила. Най-дълбоките ви убеждения, страхове, надежди, грижи, възгледи, желания и всяка ваша мисъл — всичко това оказва влияние на вас самите, на околните и на заобикалящия ви свят.”

На второ място, да чуете гласа на своята Интуиция. Всъщност това не е глас, а по-скоро едно усещане или чувство, което ви кара да правите това или онова. В много случаи Интуицията е заспала дълбоко и трябва да тренирате ума си, за да я събудите. Направите ли го, проблемите ви ще започнат да се решават от самосебе си, защото вашия съветник винаги прави така, че да сте щастливи. Може да сте сигурни в нея, никога няма да ви навреди.

На трето място, да успеете да разтълкувате сънищата си. Често те ни дават отговор как да се справим с един или друг проблем. Е, това въобще е не лесно, но не е невъзможно.

Четвърто място заемат утвържденията. Всички лоши мисли и внушения, трябва да се заменят с положителни.

На пето място – как да имаме съзнание, че Вселената работи за нас и можем да получим цялото изобилие, което предлага.

Шесто – как да живеем в хармония с партньора си.

И не на последно място, как да се излекуваме.

На всички тези въпроси отговарят Джон Кехоу, Ронда Бърн, Хосе Силва, Дейл Карнеги и още много автори.

На първо време прочетете тези книги, за да положите началото на Вашето духовно израстване и да може да овладеете силата на мисълта си!

11

12

14

15

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!