Как да успея да изляза от Зоната на комфорт?

29.04.2017

Това се учи както всяко друго нещо. Навиците, които имаме ще се променят, ще станем дръзки и безстрашни, ще преодолеем тревогите, зада живеем с тях, ще си поставяме в началото малки цели, за да развием най-важните качества – воля за действие и търпение за довършване на замисленото. Но, трябва да знаем, че ако искаме да постигнем целите си, ще бъдем много далеч от комфорта и сигурността с които сме свикнали. Каквото и да се случва по пътя, да продължим да се борим, докато това, за което си мечтаем се осъществи.

Затова ще приложим 30-дневния тест как да се научим да контролираме това, което зависи от нас и да не обръщаме внимание на това, върху което не можем да въздействаме. Първият проблем, който ни ще изпречи на пътя ще бъде разнищен. От ситуацията, ще определим това, върху което нямаме контрол и ще го приемем безвъзвратно. След това ще изясним точките, по които можем да направим нещо. Ще направим план и ще започнем да го спазваме. ЩЕ БЪДЕ ТРУДНО, НО СКОРО НЕЩАТА ЩЕ СЕ НАРЕДЯТ ПО НАЙ-ДОБРИЯ НАЧИН, В ПОДХОДЯЩИЯ МОМЕНТ. Единственото, което трябва да усвоим в този един месец е да се престрашим да започнем, да упорстваме и да не се откажем, докато не постигнем целта си. Когато се появи съмнение и изгарящо желание да се откажем, да си кажем, че ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВИМ И КОЕТО СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА Е ЗА НАШЕ ДОБРО, И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ДЕЙСТВИЯТА НИ ЩЕ ПОСТИГНЕМ ТОВА, КОЕТО ЖЕЛАЕМ!

И сега и хубавата част на теста – СЛЕД КАТО СВЪРШИМ СЪС ЗАДАЧИТЕ ЗА ДЕНЯ, ДА СЕ ВЪЗНАГРАДИМ ЗА УСПЕХА И ДА СЕ ОТДАДЕМ НА УДОВОЛСТВИЯТА, КОИТО НИ НОСЯТ РАДОСТ. Всеки прави, това което му харесва – слуша музика, чете книги, пише стихове или проза, прави клипове, рисува. Това ще е нашата Зона на комфорт, която ще получим след добре свършената работа.
И не забравяйте, водете си записки какъв е проблемът, до къде имате контрол върху него, как си представяте, че ще се реши. Там, където нямате контрол, не го мислете. Визуализирайте положителния изход на ситуацията, направете си план и го спазвайте. После се отдайте на заслужения релакс, това е вашата сигурност, новата ви Зона на конфорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!