Как да имаме всичко, което пожелаем

Как да привлечем парите в живота си?

Как да привлечем парите в живота си?

 

hqdefault

Осем ефективни и доказани начини за увеличаване на доходите ни

Вечния проблем – парите… Никога не са  достатъчно, нали? Какво да правим, когато джоба ни е постоянно празен? Как да привлечем пари? Има различни начини за увеличаване на нашия капитал, които са описани в много книги. В тях съвети дават предприемачи, мениджъри, психолози, та дори и астролози.

Но, все пак не можем да изчетем цялата литература по този въпрос. А, и колкото повече четем, толкова повече се объркваме и не знаем какво да правим, нали?

Силата на парите е огромна. В днешно време те оказват голямо влияние върху целия ни живот. Всички си мислим, че когато имаме много от тях, ще решим всичките си проблеми, ще живеем в един по-красив свят, ще сме постигнали всичко. За съжаление в повечето случаи само си мечтаем, без да предприемем абсолютно нищо. Нали разбирате, че само с една гола мечта нищо не може да се постигне. Не е достатъчно да работим само с ръцете си, а и с ума си. Трябва да сме креативни и постоянни. Но, как да го направим, като незнаем как. Много въпроси и нито един отговор…

Затова от цялата финансова литература, която съм чела, сведох правилата за привличане на пари  до минимум.

family of four on grass with hands up and dream

Правило едно: Положителното мислене много помага да размножите своите спестявания и да добавите нови начини не само за закърпване на бюджета, но и за забогатяване. Позитивните утвърждения са мощна сила, която винаги е на наша страна. Вчера разказвах на моя син за Закона за привличането. И понеже е малък, за да разбере същността на този закон, му разказах притчата за нашия ангел на желанието, който винаги стои зад гърба ни и записва всичко, което желаем. Няма значение какви са мислите ни – положителни или отрицателни, за него нашето желание е закон и трябва да се изпълни. И, знаете ли 12 годишното дете разбра, че лошите мисли му носят лоши събития. Той повярва, че има ангел, който винаги записва мислите му и че вече трябва да започне да мисли наистина положително.

Как да привлечем пари в живота си?

Вашето негативното мислене, ви изправя пред огромна стена, която спира изпълнението на желанието. Тази стена трябва да бъде унищожена и то възможно най-бързо. Има една много хубава книга на Джон Кехоу – „Подсъзнанието може всичко.”, която може да ви помогне да препрограмирате съзнанието си. Вътре има много положителни утвърждения,  с които да промените хода на събитията. Например вместо непрекъснато да си повтаряте, че нямате пари и не знаете как да се оправите с тежкото си състояние, може да смените убеждението на  Аз съм магнит за пари; Аз имам страхотен успех; Аз мога да се справя с всичко; Моята работа ми носи удоволствие и т.н.  В общи линии Джон Кехоу казва, че всяка лоша мисъл или внушение, задължително трябва да се смени с положителния си еквивалент. Тези внушения да се повтарят поне веднъж на ден, за около 5 – 10 минути, докато не им повярваме. Разбира се началото винаги е трудно, но няма невъзможни неща.

Правило две: Самочувствие – колкото повече вярваме на себе си, толкова нашето самочувствие е по-високо. Трябва да обичаме себе си, да спрем да се влияем от критиките, обидите. Понякога критиката наистина е градивна и ние трябва да направим нещо, за да променим мирогледа си, но в повечето случаи тя  не е нищо друго, освен замаскиран комплимент. Тези, които ни завиждат и виждат, че сме по-добри от тях, винаги ни обиждат и критикуват несправедливо. Когато наистина заобичате себе си, ще откриете, че живота има и друга страна, която ще ви хареса повече от сегашната.

Правило три: Какви действия трябва да се предприемат, за да увеличим парите си?

Сами се сещате, че за да получим, ще трябва и да дадем. От лежене на дивана и фантазиране, няма да забогатеем. Трябва да си направите план за действие и да го следвате. Може да е щур или налудничав, но точно той ще ви донесе успех. Защото ще е подсказан от интуиция ви, която винаги дава правилния отговор и се грижи винаги да сте добре. Понякога точно тези луди идеи носят невероятен успех. Трябва да пречупим призмата на познатото, да покажем на света нещо ново, което никой не е предложил.

Правило Четири: Съчетание на приятното с полезното. За да имате успех, трябва да правите, това което наистина ви носи радост. Това е сигурен признак, че бихте могли да имате голяма печалба. Правете нещо, не защото трябва, а защото го искате. Тогава ще полагате възможно най-малко усилия и същевременно ще получите така мечтаната финансова независимост.

Правило пет: Колко доход искате да получавате?

Това е много важен фактор за бъдещето ви. Трябва да знаете колко искате да получавате на месец. Не вдигайте летвата веднага. Започнете с нещо по-малко, за да може после да увеличите лимита си. Нещата трябва да се случват постепенно, защото така ще бъдат по-устойчиви. Просто си намислете сума и започнете да си внушавате всеки ден, че я имате. Представяйте си и как на края на месеца получавате желаната заплата или друг доход. Правете го всеки ден, не пропускайте. Измислете си утвърждения и ги подкрепяйте с визуализация и медитация. Вижте своето недалечно бъдеще. Не е трудно, повярвайте ми, нещата наистина стават така, както сте ги визуализирали. Но, знайте че трябва време. Вашето желание няма да се изпълни за един, два дни, дори и седмица. Бъдете търпеливи, мечтайте, визуализирайте, внушавайте си и един ден, това ще стане Вашата нова реалност. Не вярвате, нали? Направете го и ми пишете след известно време дали е  имало ефект.

Правило седем: Визуализация

Отново използвам книгата на  Джон Кехоу „Подсъзнанието може всичко”.  В нея, авторът е посветил няколко глави именно визуализацията, като описва как да се направи и какъв може да е крайния резултат от нея. Може би се питате  Какво е визуализация? Когато си представяте нещо и то е много живо, все едно сте там, това е визуализация. Освен образите, трябва да извикате  в съзнанието и съответните чувства, които съпровождат даденото събитие – радост, щастие, удовлетворение, спокойствие и т.н. Трябва да изживеете това, което искате като, че ли сте случва в момента. Не е лошо да визуализирате как ще постигнете това, което искате, от началото до края, с най-малките подробности. Накрая да усетите задоволството от постигнатото. Няма да ви лъжа, нещата няма да се случат веднага, но с усилени тренировки, ще започнат да ви се случват все по-чудновати неща, които са били първо в мислите ви. Докато накрая не се случи и това, което сте визуализирали. И то ще стане в пълните детайли, както сте го видяли в съзнанието си.  Питате се Как ще стане това? Тук действа Законът за привличането. Много полезна ще ви бъде Тайната на Ронда Бърн. Вътре авторката подробно обяснява какво точно е този закон и как се случват нещата.

Правило осем: Бъдете енергични

Мързелът – това е нашата малка смърт, която води до излишно изгарянето на живот. Направете нови познанства, възползвайте се от всяка възможност, която Вселената ви предлага. Не е казано, че трябва да сте съвършени, просто бъдете енергични и винаги се радвате на живота. Това ще ви помогне да  бъдете всичко, за което мечтаете – креативни, красиви, умни, интересни и т.н. Не забравяйте, че привличането на пари не е най-важното. Преди всичко останете Човек и винаги помагайте и на другите, след като постигнете своята мечта да сте материално обезпечени. Бъдете добри, обичайте всички и всичко, дарявайте любов и позволете и на тези, които тръгват по нелекия път на привличането на пари, да почерпят от Вашата мъдрост и щастие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!