Как да имаме всичко, което пожелаем

Как да оздравеем? Как да се справим с болестта без лекарства?

Как да оздравеем? Как да се справим с болестта без лекарства?

 

Чудите се как да излекувате тялото си от болестите? Отговор ще ви даде Луиз Хей. Промяната на лошите мисли към добри е в основата на изцелението. Лечението е съчетание от няколко метода, които са свързани помежду си…

Болестта е признак, че нещо в нашето мислене не е наред. Колкото по-лоши са нашите мисли и внушения, толкова по-сериозно се разболяваме. Обикновено лошите болести са провокирани от негативни мисли, които ни тормозят години наред. Подсъзнанието приема мислите като даденост и дава сигнали към мозъка да изпълни желанието ни. За мозъка, това са команди, които изпълнява без никаква съпротива, защото всичко идва от нервната ни система. Всички системи и органи в тялото ни са свързани, като по този начин се осъществява баланса. Когато една система не работи както трябва, всичко се обърква и разбира се води до лоши неща. Първоначално тежки депресии и себеотказване, след което неминуемо следва физическото проявление – болестта.

Ние от малки сме отгледани с дадени утвърждения, които колкото по-голяма става възрастта, толкова по-силни стават. Покрай тези внушения се вмъкват тихичко различни страхове, вина, срам, ниска самооценка и още куп подобни.

Причината за различните болести в общи линии са  негодувание, критика, чувство за вина и страх.

Луиз Хей, в книгата си Излекувай живота си, казва, че…”Тези четири неща причиняват повечето проблеми в нашите тела и в живота ни. Тези чувства идват, когато обвиняваме другите. Вместо да поемем пълната отговорност за собствените си преживявания. Вижте, ако ние носим цялата отговорност за всичко, което става в живота ни, тогава няма кого другиго да обвиняваме. Каквото и да става „навън“, то е просто отражение на вътрешното ни мислене. Не искам да оправдавам лошото поведение на другите, но НАШИТЕ убеждения са причината да привличаме хора, отнасящи се към нас по такъв начин.”

Всички болести идват от нежеланието си да простим на себе си и другите.

Когато мислим грешно, тялото започва да ни дава сигнали, че трябва нещо да променим. Всички наши убеждения са насочени против самите нас. Ние мислим „ Не мога да се справя с нищо.”, „Нямам пари.”, „Животът ми не струва.”, „Другите непрекъснато ме унижават.”, „Аз съм виновен за всичко.”, „Страх ме е…”

Ето какво трябва да направим, за да се справим с болестите:

 1. Да обичаме себе си. Какво означава това – Ако по какъвто и да е начин отхвърляме нещо, което е добро за нас, това означава, че не обичаме себе си.
 2. Да спрем да се тревожим за миналото – то няма да се върне, но за сметка на това, мислите за миналото винаги се връщат и правят големи бели, включително и неизлечими болести. Трябва да го забравим, да го заключим и никога повече да се не се сещаме за него. Разбира се, трябва да забравим само лошите неща и внушенията, свързани с тях.
 3. Да почистим ума си. За някои това е болезнен процес. Трябва да намерим убежденията и негативните емоции, които ни измъчват и управляват. Трябва да спрем да се ядосваме, да се страхуваме, да изпитваме чувство за вина и срам. Всички ограничаващи убеждения трябва да бъдат изхвърлени в кошчето.
 4. Да спрем да обвиняваме родителите си и семейството си, за това което сме сега. Защото според доста източни учения, детето избира родителите си, така че да получи най-доброто от тях като възпитание и убеждения. Това, че са ни дали тези убеждения, означава, че и те самите са закърмени с тях.
 5. Да спрем да се осланяме на чуждото мнение. То не е важно, важно е какво мислим ние самите. Чуждото влияние е като кошче за душевни отпадъци, колкото повече го пълниш, толкова повече се освобождава място за още и още.
 6. Да вярваме истински. Само дълбоката вяра, може да ни спаси от всички беди и болести. Да вярваме, че можем да се справим, че ще се излекуваме, че ще имаме пари и благополучие.
 7. Да искаме тази промяна. Тя е нашето ново начало.
 8. Да се упорити. Нашите вътрешни демони на страха и старите убеждения ще се опитват да ни върнат назад, защото виждат, че ни губят. На моменти, ще сме изпълнени отново със злоба, ще усещаме гняв или обида. Това е временно, просто трябва да си кажем, че всичко ще се оправи и продължим напред.
 9. Да заменим всички стари и лоши убеждения с нови положителни.
 10. Да простим обидите и поведението на другите. Да простим и на себе си. Прошката е най-висшата добродетел и е сигурна стъпка към нашето духовно израстване и изцеление.
 11. Да визуализираме какво искаме да бъдем. Ако сме болни, да си представяме, че сме здрави. Ако нямаме пари – да си представяме, че имаме цялото изобилие на Вселената. Това става най-добре чрез различни медитации, но за тях ще говорим в друга статия.
 12. Медитация.

В книгата си „Излекувай живота си”, Луиз Хей дава отговори на всички въпроси, които ни интересуват. Има много упражнения как да направим промяната и как да се излекуваме, какви са психологическите причини за заболяванията.

Като завършек, нека прочетем едно от нейните утвърждения:

„В безкрайността на живота, която ме обгръща, всичко е съвършено, цялостно и завършено.

Всеки, включително и аз самият, изживява богатството и целостта на живота, по начини, които имат смисъл за нас.

Сега поглеждам с любов към миналото и избирам

да се поуча от досегашните си преживявания.

Няма правилно и погрешно, нито добро или лошо.

Миналото е завършено и с него вече е приключено.

Съществува единствено изживяването на настоящето.

Обичам себе си за това, че минавайки през миналото

съм се насочван към сегашния момент.

Споделям това, което съм, понеже зная, че в нас живее единен дух.

Всичко в моя свят е наред.

Дълбоко в мен има един бездънен кладенец от любов

Сега позволявам на тази любов да достигне повърхността.

Тя изпълва ума ми, съзнанието ми и цялото ми същество, излъчва се навън във всички посоки и се завръща при мен в по-големи размери.

Колкото повече любов използвам и дарявам, толкова повече имам и мога да дам, запасите са безгранични.

Когато използвам любовта се чувствам добре, това е израз на радостта вътре в мен.

Обичам себе си

и затова се грижа с любов за тялото си.

С любов го храня и то откликва с любов, изпълнено с жизненост и енергия.

Обичам себе си

И затова си осигурявам удобен дом, който задоволява моите нужди и в който е радост да се живее. Изпълвам неговите стаи с вибрациите на любовта, така че всички, които влизат в тях, включително и аз самият, да почувстват тази любов и да бъдат подхранвани от нея.

Обичам себе си,

Затова работата ми е такава, че изпитвам истинска радост от нея и тя оползотворява всичките ми творчески способности и таланти.

Обичам хората,

с които работя и заради които се трудя, те също ме обичат и доходите ми са добри.

Обичам себе си

И затова мисля и се отнасям с любов към всички хора, тъй като зная, че онова, което давам, се връща при мен в увеличени размери. Привличам само любящи хора към своя свят, защото те отразяват това, което представлявам самият аз.

Обичам себе си

И затова прощавам и напълно се освобождавам от миналото и от всички досегашни преживявания и съм свободен.

Обичам себе си,

затова обичам всичко в настоящето, преживяван всеки момент като добър и знам, че бъдещето ми е щастливо, радостно и сигурно, защото аз съм любимо дете на Вселената и тя се грижи за мен с любов в този момент и завинаги.

Така да бъде.”

Свалете безплатно „Излекувай живота си” на Луиз Хей.

Купете „Излекувай живота си” на Луиз Хей.

Вижте още книги на Луиз Хей.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!