Как да имаме всичко, което пожелаем

Как да оцелея при вечната липса на пари?

Как да оцелея при вечната липса на пари?

Изпадаш в паника при мисълта, че едвам свързваш двата края? Не виждаш решение и затъваш още повече след поредния заем? НЕ, решение има и то зависи само от теб!

Спри да се самосъжаляваш! Няма нищо по-страшно от страха и чувството за безпомощност и безнадеждност. Знам, че не ти е лесно, да нямаш работа и да броиш стотинките, за да си купиш хляб и мляко. Знам, че ти идва да се гътнеш, защото Банката ти взима голяма част от доходите и не можеш да предложиш едно нормално съществуване на семейството си. Знам, че цялото семейство мечтаете как един ден ще излезете от този омагьосан кръг, но този ден така и не идва…

1

Харесва ли ти да си отчаян? НЕ? Време е да промениш мисленето си. Само, когато започнеш да мислиш позитивно, Съдбата ще чуе воплите ти и ще имаш и големи успехи. Герой не е този, който никога не пада, а този който успява да стане всеки път след като падне. Съгласен ли си? Историята помни много случаи, когато хора, загубили и последната си стотинка са възкръсвали от пепелта и са успявали отново да стъпят на краката си. Не мога! Не, този израз трябва да го забравиш! Ако искаш да се измъкнеш от отровните лапи на кризата, трябва да се бориш, но и да вярваш дълбоко ,че нещата ще се оправят. Може би си разбрал, че колкото по-лоши са мислите ти, толкова по-неприятни неща ти се случват. Време е за промяна!

Collage of human head, molecules and various abstract elements on the subject of modern science, chemistry, physics, human and artificial minds

Ще ти дам няколко съвета как да се справиш с безпаричието, как става привличането на пари. Но, знай че това е бавен процес. Нямам вълшебно хапче, което да промени живота ти още утре. Трябва да положиш усилия и само тогава Законът за привличането ще работи в твоя полза.

И така нека започнем:

 1. Спри да се самосъжаляваш. Знам, че душата ти ридае, но нищо няма да постигнеш. Вместо да си казваш „О, Боже мой, животът ми се разпада. Аз съм в беда. Аз съм без пари. Нищо не мога да направя по този въпрос.“, започни да си повтаряш „ Аз мога да се справя с всичко, всеки проблем има решение. Знам, че Съдбата ще намери начин да ми помогне да изкарам до следващата заплата.” Внушавай си тези думи всеки ден, повтаряй ги непрекъснато, докато в един момент наистина повярваш, че това което мислиш е така. Повярвай ми, при тази нагласа, нещата ще започнат да се развиват по начина, по който ти искаш. НЕ мисли как ще стане, просто го прави. Останалото не е твоя работа. Много скоро ще разбереш, че обстоятелствата започват да се нареждат в твоя полза. Не, вярваш ли? Пробвай! Ще се учудиш на ефекта.
 1. Прости на себе си. Не чувствай вина, че положението е такова. Ти нямаш такава. Просто така се е случило. Не забравяй, че винаги има изход. Не се упреквай, а промени мисленето си.
 1. Опитай се да преодолееш страховете си. Знам, че е трудно, но не е невъзможно. Знай, че всеки страх е плод на твоето въображение, което означава, че не е реален. Погледни го в очите и кажи смело „Аз не се страхувам!, Знам, че моите финансови проблеми, ще се оправят и то съвсем скоро.”
 1. Обичай себе си и другите. Ако децата ти страдат наравно с теб, заради тежката финансова криза, помисли за тях. Дай им надежда. Кажи им, че скоро всичко ще се промени. Дай воля на чувствата си. Ако искаш викай, крещи, удряй по възглавница, за да извадиш отрицателната енергия, с която си зареден от години. Същото може да направят и близките ти. След като се успокоиш, задължително замести празното място с положителна емоция. Ако се върне старата, все едно нищо не си направил.
 1. Не се води от мнението на хората. Напълно възможно е някой от членовете на семейството ти да те попита дали случайно не си минал на някакви хапчета или трева, заради промяната в поведението ти. Нормално е, до скоро си бил умислен, разтревожен, а сега сияеш от щастие, нищо че нямаш пари.
 1. След като направиш всичко това, вече може да помислиш как да си осигуриш допълнителни доходи. Защото наистина Съдбата ще ти даде, но в замяна ти трябва да й предложиш план на действие. Може би веднага ще ме обориш – какво да правя, как да изкарам пари? Предполагам, че имаш някакво хоби, което ти носи огромна радост. Ами, превърни го в бизнес и то печеливш.

Е, малко се поувлякох, но много ми се искаше да споделя нещата, които съм преживяла с теб приятелю. Пожелавам ти успех и очаквам скоро изобилието и късмета да са твоите верни спътници в живота!

Ето няколко много добри книги, които биха могли да ти свършат страхотна работа:

Психология на изобилието – Наталия Кобилкина

Авторката дава безценни съвети за личностното развитие, което е необходимо за по-нататъшните усилия за увеличаване на доходите. В тази книга ще разбереш как :

 • да правиш верния избор и да вървиш уверено към целта;
 • да управляваш потока на парите и да действаш във вселенски мащаб;
 • да изчистиш личното си досие от задължения и ограничаващи нагласи и да се превърнеш в магнит за успех;
 • да насочваш фокуса си в желаната посока и да овладееш трансформиращата сила на любовта.

Бизнесът на 21 век – Робърт Кийосаки

Страхотна книга, която дава съвети как да станеш предприемач, как да направиш собствен бизнес от нулата.

 

One thought on “Как да оцелея при вечната липса на пари?

 1. Това за любовта и положителното мислене са банални глупости, които се повтарят като мантра години наред в съзнанието на простолюдието, което си мисли, че като прочете пет книжки и десетки статии за „Закона на привличането“ ще се превърне в онези дадени за пример милионери, които са започнали от нищото, като преди това са спали в колите си

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!