Как да имаме всичко, което пожелаем

Как да използваме силата на ума си

Как да  използваме  силата на ума си

Винаги съм чудела как някои хора са толкова успешни? Защо едни са богати, а други живеят в мизерия? Защо има хора, които през целия си живот почти не боледуват, а други умират млади от смъртоносни заболявания?

Отговорът е само един:

Всички те се доверяват на мощта на своето подсъзнаие. Знаят как работи то и успяват да използват тази сила максимално, за да удовлетворят своите нужди. Винаги получават това, което искат, било то успех, пари, отлично здраве и т.н.

Но, нека не бъда голословна. Щом четете тази статия, повече от сигурно е, че желаете да разберете какви упражнения трябва да се правят, за да се препрограмира Съзнанието.

  1. Ясна цел. Трябва да дадете вашето подсъзнание ясна посока върху какво да работи. Щом умът ви знае какво да прави, ще ви е по-лесно занапред. Никога не си поставяйте цел, с която може да навредите на някой друг. Разработете положителни мисли и вярвания, с което да подкрепите целта си. Това е много важно, защото без силни положителни мисли и вярвания вашето подсъзнание няма да реагира и няма да бъдате в състояние да се възползвате от предимствата на работа със силата на мисълта.
  2. Последователност и търпение. Когато вече имате поставена цел, преследвайте я. Не се отказвайте, точно когато всичко е на път на се нареди. Е, може би нещата няма да вървят по вашия план, но бъдете сигурни, че в крайна сметка желанието ви ще стане реалност и то точно, когато най-малко очаквате.
  3. Положителни утвърждения. Всичко започва с една мисъл, последвана от вяра и желание за постигане на определена цел. За да се възползвате от предимствата и успеха на силата на мисълта, трябва да намерите своите положителни утвърждения за всяка цел, която сте си поставили и да ги повтаряте поне 2 минути, няколко пъти на ден. Не се притеснявайте, че отначало няма да вярвате в тях.  Другото важно нещо за утвържденията е, те да не са отрицателни.  Например, ако искате да се справите с дадена болест или неразположение, повтаряйте си „Аз съм здрава.“, а не „Аз не съм болна“. Защото според Закона за привличането, винаги привличаме това, което мислим, независимо дали е хубаво или лошо. Внимавайте и с утвърждения, с които може да предизвикате обратен ефект на, това което искате. Примерно изпитвате панически страх за детето ви да не да му се случи нещо лошо. Не си казвайте, той или тя може да се справи във всяка ситуация и да се предпази от евентални злополуки. По този начин, вие привличате точно това, от което се страхувате. В този случай по-добре си казвайте следното твърдение, което може да използвате за детето или за себе си. То е универсално – “ Детето ми всеки ден, във всяко отношение става все по-добре. Днес денят му е прекрасен. Чувства се спокойно.“  Може да си измислите свои утвърждения, в зависимост от това каква е целта ви.
  4. Отървете се от негативното мислене. Негативните и лоши мисли водят до негативни вярвания, които създават повече мизерия и започвате да се въртите в един омагьосан кръг на бедност, болести и неуспех след неуспех.  Не забравяйте, че това което мислите, лошо или добро идва в живота ви. Вие правите своята реалност. Само от Вас зависи дали тази реалност ще бъде добра или лоша. Колкото по-лоши и натрапчиви са мислите ви, толкова повече привличате подобни събития в живота си и си причинявате все повече болка.
  5. Визуализирайте. Отпуснете се, дишайте дълбоко и равномерно, може да броите от 100 до 1 първите 10 дни, после, от 50 до 1 – 10 дни, и така докато можете да се концентрирате само като пребройте от 5 до 1. След като стигнето до числото 1 започнете да си представяте това, което желаете. Вижте крайния резултат, изживейте го така като че ли вече се е случило. Наприер искате нова къща. Представяйте си я. Разхождайте се в нея, садете дръвчета и цветя на двора, поканете приятелите си в механата, вижте как децата ви се гонят в гранината, пълна с цветя. Усетете, това което чувствате – радост, щастие, спокойствие и се потопете напълно в тези емоции. Повтарайте си и положителните утвърждения, които си казвате по няколко пъти през деня в т.нар. будно състояние. Когато се насладите на това състояние, излезте от медиативното състояние, като броите от 1 до 5. Кажете си, че на 5 ще бъдете в пълно съзнание, изпълнени с енергия. Когато кажете 5, отворете очи. Това мероприятие е желателно да се прави вечер преди лягане или сутрин веднага след като станете от сън.
  6. Никога не се отказвайте. Преследвайте целта си, дори и да ви се струва, че нещата не вървят както трябва. Рано или късно това, което искате ще стане. Вие сте по-близо до постигане на успеха, отколкото осъзнавате, така че продължавайте да се стремите към постигане на това, койето искате. И да, вярвайте в себе си!

Това са само част от нещата, които можете да направите, за да получите силата и мощността на вашия ум и да направите така, че  вашето подсъзнание работи за вас.

Не забравяйте, че всички ние всички сме родени с огромна сила, сила, която ни дава власт над  подсъзнанието ни и която винаги рефлектира върху живота и здравето ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!