Гласът на Вселената – Глава 4 Трансмутацията на Ран

 

Ран почувства огромен приток на енергия. Чувстваше се като болно дете с висока температура. Всичко вътре в него гореше, и лумваха странни светлини и сияния. Имаше усещането, че главата и тялото му се променяха непрестанно.  За да преодолее чудовищната болка, Ран беше мобилизирал всичките си сили. Беше изгонил всички отрицателни и заменил само с положителни емоции.

Всичките  му органи бързо се променяха на молекулярното ниво. Променяше се и състава на кръвта му. Изпитваше нечовешка, зашеметяваща болка. Беше му трудно да осъзнае какво се случва. Обливаше го гореща пот. В тялото му бушуваше буря. Опитваше се да запази спокойствие, което се оказа извънредно трудно, поради жестоката  болка. Тя беше нещо неописуемо, непознато и плашещо. Усещаше нестихващ пожар, изгарящ  всичките му органи… Човешкото тяло не бе пригодено за подобно унищожаващо въздействие. Ран искаше всичко да свърши и най-после да дойде краят на тази свирепа промяна. Не можеше да мисли за нищо друго, освен за  адското страдание, на което беше подложен. Огнени езици преминаваха през тялото му, адски пламъци променяха органите му. Със всяка своя фибра усещаше болката. Беше му невъзможно да опише какво чувства. Огънят опустошаваше всичко по пътя си, докато не стигна до сърцето. То биеше лудо, опитвайки да запази последните човешки удари. Галопираше бясно, с надеждата, че нещата ще се обърнат. Но уви адския огън беше по-силен от всичко. Всичките му органи се оказаха в негов плен и като че ли нищо  и никой не можеше да го спре.Злощастното сърце се превърна във въглен…

  Ран усети глух тътен в гърдите си. Овъгленото му сърце направи още няколко предсмъртни човешки стона и стихна. Последва тъмнина и тишина. Болката вече я нямаше.

  Осъзна, че получава мощен телепатичен заряд, приток нечовешка енергия, който атакуваше неподготвения му човешки мозък. Виждаше като на филмова лента картини (а и душевността!) на забравени отдавна  и непознати цивилизации. Усещаше се като същество, прераждало се милиони пъти. Помнеше всички мисли и чувства на изчезнали раси, събрани  на едно място. Той не искаше нищо, но получи много. Вече беше част от безкрайната Вселена. Мислите му се материализираха. Огромното енергийно поле ставаше неделима част от него. Вълни и вибрации пронизваха тялото му. Виждаше енергията като материя. В Ран се събудиха всички латентни способности, скрити дълбоко в подсъзнанието  на един земен човек.

 Енергията, която го изпълваше, все повече и повече  го превръщаше в ново същество. Чак сега започна да получава отговори на много от въпросите, които го вълнуваха.

  Той се превърна в нов еволюционен вид.

  Болката са трансформира в безгранична сила в човешкото си тяло. Съзнанието му придоби нови размери. Беше разкрепостено и безгранично, излизаше извън пределите на вселенското познание. Единственото създание, което можеше да види безкрайността. Съзнанието на Ран изграждаше всичко съществуващо, а енергията му поддържаше това съществуване, в паметта му се съхраняваше изобилието от материално и нематериално. Усещаше се красив. Погледна се в едно огледало и видя, че притежава идеалната божествена красота, а реално външно нямаше промяна. Същото лице, очи, вежди, нос. От огледалото го гледаше едно 18 годишно момче с дълбоки кафяви очи, които гледаха замислено. Усмихвайки се появяваха две трапчинки на бузите, които приличаха на  малки заливчета. Продълговатото му лице беше едновременно мъжествено и  по детски красиво.  По челото му падаха непослушни кичури от кестенявата му къдрава коса. Гледаше атлетичното си и стегнато тяло и се чудеше дали ще си остане същия, или ще се превърне в нещо непознато и съвършено. След огромната болка  при промяната на органите му, чувстваше голямо облекчение, но и известна доза страх. Не знаеше какво точно изпитва, но при всяко положение, имаше огромна промяна. И все още не осъзнаваше какво точно представлява.

  В един момент Ран осъзна, че вече е безсмъртен, че не завишеше вече от техниката, а от колосалната енергията на разума. Знаеше, че с нейна помощ ще може да управлява и изменя материята. Разбра, че притежава способности, за които не беше предполагал, че съществуват. Мисълта  му можеше проникне в безкрая. Чуваше и най-незначителните шумове. Имаше уникално зрение, виждаше и най-малките прашинки, независимо какво беше разстоянието. Тялото му можеше да приеме температурата на околната среда, можеше да издържи на най-големия студ и топлина. Органите му можеха да се регенерират. Възможността за общуване прие неограничени възможности, притежаваше безпределни телепатични възможности. Знаеше миналото и бъдещето на различни видове и светове. Можеше да контролира материята – предмет, обект или същество да промени мястото си, да промени състоянието на веществото… Беше способен да променя материята в енергия и обратно. Можеше да влезе във всяко физическо тяло и астрално тяло. Климатът му се подчиняваше и той можеше да го променя според нуждите. Имаше контрол над космическите обекти. Чуваше звуци непознати за човешкото ухо,  звуците от космоса, чувстваше трептенето на атомите. Знаеше всички вселенски езици, разчиташе всички ръкописи. Владееше в съвършенство телепатията и телекинезата; Усещаше целият безкраен космос и цялото вселенско равновесие  и хармония.

 …………………………………..

  Ран дойде на себе си. Мъчеше го жажда. Усещаше кожата си невероятно суха и опъната. От време на време имаше прищипваща  болка в почти всички органи. Чудеше се какво ли става. Имаше неутолимо желание да се потопи във вода и да стои поне няколко часа. Беше гладен, но изведнъж разбра, че този глад не е такъв, какъвто изпитва обикновено. С удивление разбра, че при трансформацията му бяха настъпили огромни промени не само в тялото му, но и в ума му. Имаше нужда от вода, за да поддържа тялото си и от много космическа енергия, за да функционира правилно неговия мозък. Беше поел не само енергията и мъдростта на своя предшественик, но и неговата структура.

Следваща  Глава 5 – На планетата Трин

Всички права запазени!

Автор: Десислава Димитрова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!