Дневникът: Защо не получавам това, което очаквам?

16.04.2017

Или как неправилно формулираните цели водят до провал след провал?
Случвало ли ви се е да си поставите някаква цел, да си направите план, който да следвате стриктно, но въпреки всички действия от ваша страна, резултатът който очаквате стои далече от вас? В резултат, на което си мислите, че отново сте се провалили. Появява се добре познатата апатия, депресия и в един момент си казвате, че няма смисъл да продължавате. Във вас удобно се настанява мисълта, че не нищо не можете да направите, както трябва…
Напротив резултат винаги има, вие очаквате нещо друго, което да запълни липсите, които имате.

Ето и моята история:
Поставях си цели в няколко области – да си осигуря постоянен и сигурен допълнителен доход, да променя мисленето на сина ми, да донапиша книгите си и да ги издам, да имам силни блогове, в областите, които ме интересуват.
Но нека караме по ред.
Защо си осигурих вярата, че не мога да запълня дупката в бюджета?
Опитвам различни методи от няколко години. В основата ня всичко стоеше стремежът да работя за себе си. В работата си не се чувствам добре, не мога да се развивам, имам идеи, но никой не желае да ме чуе. Трябва да вървя по утъпкания път, направен от шефовете ми. Те не признават нещо, което е различно.
В един момент си дадох сметка, че имам нужда, както от стабилни допълнителни доходи, така и от свобода на действията. Бях се насочила към изграждането на собствен бизнес, без да съм съм наясно каква е  реалността. А, тя беше различна от това, което очаквах. Като повечето хора и аз цял живот работя за някой, който ми казва какво да направя, как да мисля… Разбрах, че винаги се е намирал някой да ме съветва и да ме поучава как трябва да живея. Слушах и изпълнявах, докато нещо в мен не започна да се бунтува. Исках да съм свободна, да разполагам с времето си, да се уча от грешките си, да живея на пълни обороти. Но, не бях помислила за едно – исках да летя като птичка, но все пак да имам сигурността, с която бях свикнала.
И така стартирах проект след проект, следвайки желанието си да съм свободна. За съжаление свободата не върви със сигурността. Какво исках ли?
Да развивам своя собствена печеливша дейност, която да ми осигурява стабилни приходи. Но, не бях готова да избягам от сигурността. Да работя по още няколко часа допълнително, да се лиша от всичко, което обичам да правя в свободното време, да не мога да обърна внимание на семейството си. И до кога ще издържа така? Докато не се сдобия с още психически проблеми и нови заболявания. И това не ме устройва.
Реших да работя за себе си в свободното си време. Да, нещата ще станат бавно, със сигурност ще претърпявам провали, тъй като много неща не са ми ясни, но ще се уча в движение. Да, в началото ще работя само за едната гола идея. Но ще съм щастлива, защото ще имам свобода на действията, сама ще определям от какво имам нужда и как да го набавя, а и не на последно място ще мога да помогна както на себе си, така и на тези, които имат нужда от моята помощ. Ще включа семейството си в това начинание. Всички заедно ще се борим да осъществим мечтите си. Ще попитате, а какво ще стане с липсата на пари. Като погледнах реалността в очите, си дадох сметка, винаги имам достатъчно, за да задоволя своите нужди и тези на семейството ми. Е, понякога е трудно, но нещата винаги се нареждат по най-добрия начин в подходящия момент. Ще живеем с това, което имаме, ще приемем действителността такава, каквато е. Всичко е до нагласа.
Когато започна да помагам на хората, без да очаквам нищо в замяна, парите ще започнат да идват при мен, без да ги очаквам с нетърпение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!