Как да имаме всичко, което пожелаем

10 утвърждения от Луиз Хей, с които да излекувате разбитото си сърце

10 утвърждения от Луиз Хей, с които да излекувате разбитото си сърце

Ако сърцето кърви след загуба на близък човек, несполуки в работата или в любовта, ще ви дам начин как да преодолеете мъката и страданието, което ви измъчва. Знаете ли, когато някой непрекъснато си мисли какви загуби е претърпял, независимо дали са в личен или финансов план, то откриването на нов смисъл в живота изглежда доста безполезно и и противоречиво. Много хора сами се оплитат в собствените си терзания и нямат сили да се изправят срещу тях. Така се получава един омагьосан кръг, който става все по-голям, докато накрая се прозре грозната истина, че няма изход и всичко е загубено.

Но дали наистина това е краят – всичко е въпрос на гледна точка. Колкото повече мислите за своя неуспех или загуба, толкова по-зле се чувствате. Всеки един анализ води до следващ, а това увеличава и лошите емоции. Започвате да си мислите, че всичко е изгубено, че нищо повече не можете да направите… Познато ви е, нали? Изпадате в депресия, може да последва нещо по-лошо, например някое паническо или маниакално разстройство…

А, замисляли ли сте се, че мъката от загубата, всъщност е една поука от Съдбата, един урок, който да научите, за да станете по-силни. Каквото и да ви се е случило, трябва да намерите сили да продължите. Приемете мъката като вид изцеление, което ви подканя да излекувате живота си. Ако са ви уволнили от работа, помнете че това е било за добро. Може би подсъзнателно не сте я харесвали или сте се задушавали от тягосната атмосфера. Вашият работодател просто ви е направил услуга, за да намерите нова и интересна работа, която да ви кара да усетите пеперудите в стомаха си. Ако е починал близък човек, спомняйте си хубавите неща, които сте правили заедно. Вие може да продължите да обичате този човек, независимо, че вече го няма. Може би сте чували, че всичко във Вселената е енергия и не се губи, просто сменя формата си. Знайте, че вашия близък е до вас, просто не го виждате. Приемете, че просто е сменил дрехата си, защото тялото е просто една дреха.  Ако сте се разделили с любимия си – дали пък не е трябвало да стане така. Може би нещо във Вашата връзка е започнало да излиза от контрол. Може би това е поредния урок на Вселената. Всичко, което се случва с Вас е за Ваше добро, включително и несполуките и загубите. Само така ще станете по-силни и ще можете да продължите напред.

Да, трудно е да се излекува разбитото сърце, но в никакъв случай не е мисия невъзможна. Бъдете мили със себе си, мислете положително, успокоявайте се. Ако вие не го направите, никой друг няма да може да ви помогне. Обърнете внимание на вашето мислене и променете мислите си, там където не можете да намерите мир. Това ще донесе много щастие и сполука в живота ви. Запомнете, че живота ви е дар, не го погубвайте, изживейте го без разочарования и тревоги.

И накрая  10 –те  утвърждения, които  да ви помогнат да се излекувате сърцето си

  1. Любовта насочва всичките си взаимоотношения.
  2. Всички неща се развиват, по най-добрия за мен начин.
  3. Когато се насиля да скръбя, знам, че това е изцеление на душата.
  4. В моята тъга, обичам себе си.
  5. Ще чувствам моята мъка, но няма да се удавя в нея.
  6. Аз почитам любовта повече от загубата.
  7. Мога да намеря щастието във всяка ситуация.
  8. Обичам живота и животът ме обича.
  9. Аз съм ценен и обичан.
  10. Аз съм изцелен.

Не забравяйте да обичате себе си. Заслужавате го, защото сте уникални, излекувайте живота си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е защитено !!